Suzan Welling

Wie zijn wij

“Timmeren is niets voor meisjes”, echter:

Vijftien jaar geleden besloot ik, Suzan Welling, mijn hart te volgen en van mijn passie voor houtbewerken mijn beroep te maken. Begonnen met het bouwen van onze eigen keuken en nu, tientallen keukens later, is Richard Overstegen erbij gekomen en ontwerpen en bouwen we samen met veel liefde en passie keukens en andere interieur projecten.

Als fanatieke hobbykoks weten wij als geen ander dat er in een keuken gekookt, gegeten, geproefd, gedronken, gelachen, geleefd moet worden. Keukens zijn niet meer de plaats waar het eten slechts bereid wordt, ze zijn de belangrijkste plaats in je huis waar iedereen zich altijd verzameld. Daarom willen wij de mooiste en beste keukens bouwen.

Onze keukens worden in een eigen werkplaats gezaagd, gefreesd, geloogd, met de hand geschilderd of gelakt. Alles wordt met zorg en vakmanschap afgewerkt. Bij voorkeur werken wij met massief eiken, essen, teak of ander hout.

Wij bouwen aan één keuken tegelijk, waardoor wij veel affiniteit hebben met de keukens die wij maken. Wij hechten veel waarde aan de betrokkenheid van de klant tijdens het proces. Het geeft veel voldoening om te zien dat mensen enthousiast en tevreden zijn als de uiteindelijke keuken geplaatst is.

Omdat we een klein bedrijf zijn en de keukens ambachtelijk, met de hand, gemaakt worden, is er veelal sprake van een wachtlijst, soms van enkele weken en soms van enkele maanden.

Richard Overstegen

Van ontwerp naar eindresultaat

Ontwerp: inspiratie → idee → plan

Samen met de klant worden per keuken de wensen en eisen uitgewerkt tot een ontwerp.

De één weet precies al wat hij wil, terwijl de ander nog wat inspiratie nodig heeft. Veel mensen oriënteren zich en verzamelen plaatjes van verschillende keukens, of details die ze mooi vinden. Hierdoor ontstaat een duidelijk beeld en kunnen we samen tot een eigen nieuw keukenontwerp komen.

Komt er een eiland, of liever een schouw. Koken we op gas, of inductie, integreren we een bar of een tafel, houten of geverfde fronten.

De fronten kunnen op vele manieren afgewerkt worden, zoals: geborsteld, opgeruwd, geloogd en vele andere methoden. Bij twijfel kan er een proefstukje gemaakt worden om te kijken of wij op één lijn zitten.

Vaak beginnen we met een aantal ruwe schetsen om te zien welke indeling en opstelling het meest aansluit op uw woon/keuken ideeën. Zodra we weten wat uw ideale keuken is, maken we een gedetailleerde tekening met alle maten en een aangezicht in kleur, zodat u weet wat u kan verwachten.

En soms komen we er gezamenlijk ook niet uit, dan vragen we wel eens advies aan Jayne, de interieur- en kleurenspecialist van woonwinkel ‘de Zinkenviool’. Tegen een kleine vergoeding  brengt zij dan advies uit over zaken als ruimte, indeling en kleur. Dit is handig als je een perfect totaalplaatje wilt tijdens de opknapbeurt van een woonkeuken.

Kwaliteit, functionaliteit en schoonheid

 

Dit zijn de drie uitgangspunten van al onze keukens.

 

Kwaliteit:

 

De ombouw van de keuken is vervaardigd van watervast multiplex
voorzien van een HPL toplaag (geen spaanplaat met melamine).
De fronten zijn vervaardigd van massief eerste kwaliteit hardhout. (zoals Frans eiken, of Amerikaans essen)

 

De laden zijn vervaardigd van massief berkenmultiplex en geconstrueerd met degelijke lipverbindingen; verder zijn ze volledig uittrekbaar, en belastbaar tot (hele kleine laden 30) 50 kg, waardoor ze zeer praktisch in gebruik zijn.

 

De geleiders zijn van het merk Blum/Grass wat garant staat voor degelijkheid. Dankzij het geïntegreerde BLUMOTION-systeem trekt de la zichzelf zacht en geruisloos dicht. Eén bovenlade mag naar eigen inzicht ingedeeld worden voor bestek of kruidenpotjes etc. Wij gebruiken supermooie granieten en hardstenen bladen die ondanks hun kwaliteit scherp geprijsd zijn. Een stenen wasbak is b.v. bij ons niet geplakt, maar wordt uit één stuk gehaald. Ook zijn er meerdere afwerkingen mogelijk, zoals: gepolijst, gezoet of gebrand.

 

Functionaliteit:

 

Een keuken is een gebruiksvoorwerp en moet dus handig zijn. Bij het ontwerp houden we daar rekening mee. Hoe gaan de kastjes en laden open, waar staat de ijskast. Laden worden tot de laatste centimeter vanaf de achterwand gemaakt om optimaal de ruimte te benutten. Geen standaard maten voor de kastjes zodat je met loze ruimte zit.

 

Schoonheid:

 

Voor iedereen is dat anders, maar wij streven ernaar keukens te maken waar u en wij trots op zijn.

Prijsindicatie:

Handgemaakte keukens hebben de naam duur te zijn, maar als klein bedrijf hebben wij lage overheadkosten, geen dure showroom en geen verkopers. We werken flexibel en efficiënt en doen alles zelf.

De prijs van een keuken is natuurlijk volledig afhankelijk van een aantal keuzes, zoals: grootte, aantal laden, apparatuur etc.

Toch willen wij u een prijsindicatie geven. De nadruk ligt hier op indicatie. Voor een keuken van 5 meter lang met 6 laden en 3cm dik graniet, eikenhouten fronten, incl. het plaatsen, maar excl. apparatuur ligt de prijs rond  €12.500.

Als er ook hoge kasten bijkomen, planken met verlichting, duurder graniet, een koof  waar de afzuigkap inzit, dan neemt de prijs toe, maar je moet heel erg goed je best doen om deze prijs te verdubbelen.

Zoals aangegeven zit bij de prijs nog geen apparatuur in.

Wij leveren de apparatuur tegen een prijs waar ook de keukenloods.nl het voor aanbiedt. Indien wij de apparatuur leveren, zit het plaatsen hiervan bij onze prijs in.

De technische voorbereiding:

 

Wij maken een werktekening. Ook voor de elektricien of aannemer.

Het plaatsen van de keuken zit bij de prijs in, mits de oude keuken is weggehaald en de vloer vlak is. Aansluiten van vaatwasser, afvoer en wasbak is geen probleem, indien de aansluitingen zich op de afgesproken plaats bevinden.

Verder hebben wij zeer goede contacten  met aannemers, elektriciens, stukadoors etc. Aanleggen van gas, water en licht etc. is dus ook door ons te regelen.

 

 

Heeft u interesse in een exclusieve keuken, neem dan vrijblijvend contact op om na te gaan wat de mogelijkheden zijn.